• Obitelj
  • Objavljeno
  • Pročitano 8391 puta

Obitelj

Ovisnost je bolest pojedinca, ali njezine posljedice zahvaćaju cijelu obitelj. Stoga je za uspješno obuhvaćanje ovisnika u sustav skrbi i liječenja, vrlo je važna potpora i stav obitelji. S druge strane obitelj nema sustavnu pomoć i potporu u naporima da zbrine člana – ovisnika. Njezina agonija u naporima da privoli svog člana na liječenje traje predugo te ima teških posljedica po psiho-fizičko zdravlje, ekonomski i socijalni status svih njenih članova te posredno i na cijelu zajednicu.

U svom radu želimo što ranije uključiti obitelj u sustav tretmana ovisnosti  te samim tim posredno dovesti i ovisnika što prije do odluke o neophodnosti tretmana. Nudeći roditelju informaciju, potporu, neposredno iskustvo drugog roditelja koji je isti mukotrpni put i sam prošao, možemo ojačati obitelj u borbi protiv ovisnosti njenog člana i pomoći joj da izađe iz čahure samoće, straha, lutanja i zabluda. Pratimo roditelja u svim fazama bolesti i oporavka njihova člana kroz  motivaciju za tretman , sam tretman  i povratak u sredinu nakon završenog tretmana (resocijalizacija).

Obitelji se nude:

  • informacije i edukacija o mogućnostima tretmana
  • pomoć oko zbrinjavanja člana ovisnika,psihosocijalna podrška u grupnom  i individualnom savjetodavnom radu za njih same, iskustvima drugih obitelji u istim ili sličnim tretmanima te ulozi obitelji u tretmanu
  • profesionalna pomoć u smislu upućivanja na odgovarajuće institucije,udruge i eventualne tretmane potrebne da se zaštiti psihičko i fizičko zdravlje obitelji.
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 25 Studeni 2020 14:14
(4 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.