person_outline
search
  • Objavljeno
  • Pročitano 97 puta

Završna konferencija EU projekta „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“

Završna konferencija EU projekta „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“

Europski projekt Humanitarne organizacije "Zajednica Susret" pod nazivom „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“ (kodni broj: UP.02.1.1.06.0005) završava 1.rujna 2020., a rezultate smo predstavili na završnoj konferenciji održanoj u utorak, 25. kolovoza 2020. u poslovnom centru City plaza Zagreb. Projekt je odobren 2018. godine u sklopu ESF natječaja namijenjenog podršci socijalnog uključivanja i zapošljavanja marginaliziranih skupina u iznosu od 1.499.276,68 kuna. Provodili smo ga dvije godine u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Brodsko-posavskoj županiji.

U okviru ovog projekta bivši ovisnici su stekli kvalifikacije koje će ih na tržištu rada učiniti konkurentnijima. Kroz projekt smo osnovali Radni centar za procjenu zapošljivosti nezaposlenih liječenih ovisnika, individualno savjetovanje, osposobljavanje, educiranje i radne pripreme za uključivanje na tržište rada u Zagrebu i Splitu.

Korisnici su, između ostalog, završili i edukaciju za računalnog operatera što će im u budućnosti donijeti više mogućnosti za zapošljavanje.
Zahvaljujući tom projektu kroz oba radna centra prošlo je 30 korisnika, a zaposleno je dvanaest bivših ovisnika koji su prošli naš terapijski program, čime je Humanitarna organizacija "Zajednica Susret" doprinijela smanjenju nezaposlenosti i siromaštva te socijalnom uključivanju ovisnika kao marginalizirane skupine.

HVALA SVIM SUDIONICIMA NA USPJEŠNOJ SURADNJI!

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 27 Kolovoz 2020 11:34
(0 glasova)

Lenta2

Ovaj je projekt odobren u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u okviru poziva Podrška socijalno uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina. i financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.499.276,68 kuna, a koji traje od 01.09.2018. do 01.09.2020. Cilj projekta „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“ je povećati razinu znanja, vještina i kompetencija 30 nezaposlenih liječenih ovisnika o drogama kako bi im se olakšao pristup tržištu rada, smanjila socijalna isključenost i povećala zapošljivost, te ojačati kapacitete 20 stručnjaka za pružanje sustavne podrške liječenim ovisnicima o drogama prilikom uključivanja na tržište rada. Tijekom projekta Zajednica će redovito obavještavati o provedbi projektnih aktivnosti putem društvenih mreža i službene stranice www.zajednica-susret.hr.

 

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.