person_outline
search
  • Objavljeno
  • Pročitano 45 puta

Osposobljavanje za računalnog operatera u TC Ivanovac

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, u sklopu projekta „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“ (kodni broj: UP.02.1.1.06.0005) započela je s provedbom drugog ciklusa osposobljavanja za računalnog operatera.

Ovoga puta, osposobljavanje se odvija u Terapijskom centru Ivanovac. Predavanja i cjelokupnu edukaciju na kojoj sudjeluje 11 korisnika, provodi Pučko otvoreno učilište AMC Nova Gradiška. Predavanja su započela 14. veljače 2020. godine te se održavaju svakog utorka i četvrtka od 16.30 do 18.30 sati. Takvim intenzitetom i tempom, naši korisnici će zadnje predavanje imati 21.05.2020. godine. Potom im slijedi 14 dana za učenje i ponavljanje te završni ispit koji će se održati 05.06.2020. godine. Svi koji uspješno polože završni ispit, dobit će Uvjerenje o osposobljavanju za obavljanje poslova Računalnog operatera.

Programom osposobljavanja stječe se teorijsko i praktično znanje potrebno za obavljanje jednostavnih poslova prvog stupnja složenosti prema Nacionalnoj klasifikaciji zanimanja. Program osposobljavanja za računalnog operatera omogućuje ciljano stjecanje znanja koje omogućava računalnu pismenost i upis novog zvanja u e-radnu knjižicu.

Sam program je namijenjen i prilagođen osobama bez imalo iskustva i/ili znanja o računalima ili pak onima koji svoje znanje žele certificirati i upisati u e-rednu knjižicu. Po završetku osposobljavanja, polaznici će se samostalno služiti računalom, Internetom, e-mailom, pisati i obrađivati tekst u MS Word-u, izrađivati, čitati, obrađivati te postavljati formule u Excel-u kao i izrađivati prezentacije u PowerPointu.

Završetkom osposobljavanja polaznici će biti konkurentniji na tržištu rada, a nadamo se da će brže i lakše naći zaposlenje nakon izlaska iz Terapijskog centra.

Poslijednja izmjena dana Petak, 06 Ožujak 2020 12:04
(0 glasova)

Lenta2

Ovaj je projekt odobren u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u okviru poziva Podrška socijalno uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina. i financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.499.276,68 kuna, a koji traje od 01.09.2018. do 01.09.2020. Cilj projekta „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“ je povećati razinu znanja, vještina i kompetencija 30 nezaposlenih liječenih ovisnika o drogama kako bi im se olakšao pristup tržištu rada, smanjila socijalna isključenost i povećala zapošljivost, te ojačati kapacitete 20 stručnjaka za pružanje sustavne podrške liječenim ovisnicima o drogama prilikom uključivanja na tržište rada. Tijekom projekta Zajednica će redovito obavještavati o provedbi projektnih aktivnosti putem društvenih mreža i službene stranice www.zajednica-susret.hr.

 

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.