Predstavljen EU projekt „Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku"

Humanitarna organizacija je u utorak, 07.07.2020., na Radio Sljemenu predstavila Eu projekt pod nazivom „Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku".

Projekt je počeo 15. travnja ove godine i trajat će 24 mjeseca, do 15. travnja 2022. godine. Vrijedan je gotovo milijun i pol kuna, a financiran je u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je počeo 15. travnja ove godine i trajat će 24 mjeseca, do 15. travnja 2022. godine. Vrijedan je gotovo milijun i pol kuna, a financiran je u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda.

 
Ciljana skupina ovog projekta su osobe s problemom različitih vrsta ovisnosti (droga, alkohol, kocka, online ovisnosti), članovi obitelji ovisnika i stručnjaci koji s njima rade. Predviđeno je da će projektom biti obuhvaćeno 65 korisnika, a kroz projektne aktivnosti posredno će se utjecati na još stotinjak osoba u riziku koje su usko povezane s korisničkom skupinom.
 

Projekt ‘Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku’ će se provoditi u deset županija (Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Varaždinskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Međimurskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj ) i Gradu Zagrebu.

Projekt je osmišljen kao putujući Mobilni tim koji će u spomenutim županijama osigurati razgovore (individualne, obiteljske, stručne, grupe samopodrške) kako bi se stanovnicima županija koji imaju problema s ovisničkom populacijom, a nemaju ovu vrstu socijalnih usluga, omogućila brza pomoć i suradnja sa stručnjacima u bolničkom i izvanbolničkom sustavu posredstvom Zajednice Susret.

Na mrežnoj stranici www.mobilni-tim.com potencijalno zainteresirani korisnici i stručnjaci mogu se obratiti Mobilnom timu i osigurati termin za sve oblike psihosocijalne pomoći vezane uz probleme ovisnosti i ovisničkog ponašanja.

(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.