Logo
Ispiši ovu stranicu
O NAMA
  • O NAMA
  • Objavljeno
  • Pročitano 5872 puta

O NAMA

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret" je nevladina i neprofitna udruga koja se bavi  tretmanom ovisnosti o drogama, alkoholu, kocki. Prva smo udruga koja se počela baviti ovisnošću u Hrvatskoj prije 25 godina.

Kroz četvrt stoljeća rada i djelovanja postali smo poznati ne samo u Hrvatskoj nego i u našem širem okruženju.

Imamo dvije terapijske zajednice za muškarce, Ivanovac kraj Okučana i Cista Velika kraj Splita te  savjetovališta u Zagrebu i Splitu.

Radimo po programu „Projekt Čovjek" (Progetto Uomo) koji je nastao sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Italiji, a prilagođen je hrvatskim prilikama.

Naš program „Projekt Čovjek" je naša prepoznatljivost, to nije  ni terapija ni metoda već  filozofija života i rada u našoj Zajednici i jedini mu je cilj upoznati samoga sebe, potvrditi vrijednosti  međusobnih odnosa i međuljudske solidarnosti. Program je u našim terapijskim centrima individualiziran, a koliko će tko ostati u njemu slobodna je odluka svakog pojedinca. Djelatnici naše udruge su profesionalci  (psiholozi, socijalni radnici, liječnici), educirani bivši ovisnici i volonteri. Program provodimo neposrednom suradnjom između ovisnika, njegove obitelji i „Zajednice Susret". Upravo takva suradnja pokazala nam se najučinkovitijom u postizanju pozitivnih rezultata u rehabilitaciji ovisnika. Veliki broj naših bivših korisnika danas uspješno žive i rade.

Zajednica Susret je od 2004. godine članica Europske federacije terapijskih zajednica (Euro Tc- European Tretment Centres of Drug addiction) -  (http://www.eftc-europe.com/).

VIZIJA
Težimo ostvarivanju društva socijalne pravde i jednakih mogućnosti u kojem i ovisnička populacija ima pravo na novi život nakon izlaska iz pakla ovisnosti.
 
MISIJA
Prilagođavanje konkretnoj osobi  i odgovori na konkretan problem naša su misija. Cilj nam je osnaživanja osoba u potrebi  i unaprjeđenje socijalnih usluga  radi jačanja suradnje između civilnog društva i terapijske zajednice i savjetovališta.

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 18 Veljača 2020 11:15
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr