Okrugli stol o integriranju ovisnika kroz obrazovanje, zapošljavanje ili stanovanje
Okrugli stol o integriranju ovisnika kroz obrazovanje, zapošljavanje ili stanovanje Zajednica Susret

Okrugli stol o integriranju ovisnika kroz obrazovanje, zapošljavanje ili stanovanje

U sklopu projekta Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“ „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“ (kodni broj: UP.02.1.1.06.0005), financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.), u ponedjeljak, 25. studenog 2019. godine u prostorijama Savjetovališta u Splitu održan je Okrugli stol na temu „Integriranje ovisnika, beskućnika i dugotrajno nezaposlenih kroz obrazovanje, zapošljavanje ili stanovanje“.

Relativno je veliki broj ovisnika koji su uspostavili apstinenciju na bilo koji način, a nemaju mogućnost postupne i praćene resocijalizacije, podršku okoline, zaposlenje, niti su upoznati sa svojim građanskim pravima i obvezama, nemaju ni pravnu zaštitu, a neki niti mogućnost povratka u vlastitu obitelj. Stoga je cilj Okruglog stola bio razmotriti mogućnost psihosocijalne podrške kroz grupni i individualni rad s ovisnicima i beskućnicima, otvorila se rasprava o tome kako im osigurati besplatnu pravnu pomoć, pomoć pri zapošljavanju, dodatne edukacije, prekvalifikacije i doškolovanje, stanovanje i sve ostalo što im je potrebno.

 Moderatorica Okruglog stola Tea Klapirić, mag.act.soc.,stručna suradnica na projektu „Upoznaj me, nauči me, zaposli me“ ukratko je predstavila projekt, a usporedbu resocijalizacije danas i nekada prezentirala je Marija Dorčić, asistentica na projektu u Terapijskom centru Cista Velika. Prezentiran je i problem resocijalizacije korisnika Zajednice Susret koji je u tretmanu. U diskusiji, razmjeni prijedloga i iskustava sudjelovali su predstavnici Grada Splita, Udruge Help,CZSS Omiš, Udruge Most, Udruge San Patrignano, CZSS Split, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, te zaposlenici Zajednice Susret.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 27 Studeni 2019 10:25
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.