Edukacija ručne izrade suvenira od drva u TC Cista Velika

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ od 17.02.2020. godine, u Terapijskom centru Cista Velika, započela je edukaciju korisnika o izradi suvenira i ostalih predmeta od drva. Riječ je o aktivnosti u sklopu EU projekta „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“ (kodni broj: UP.02.1.1.06.0005) koji provodimo od rujna prošle godine.

Drvo je jedan od najstarijih tradicionalnih materijala, pa smo zbog toga odlučili korisnicima Terapijskog centra Cista Velika organizirati edukaciju o izradi suvenira i ostalih predmeta od drva. Edukaciju za 15 korisnika, provodi jedan od naših operatera koji ima iskustva u izradi predmeta od drva. Edukacija u trajanju od 40 sati završena je 28.02.2020., a korisnici su između ostalog upoznati sa svojstvima drva i načinima odnosno vrstama predmeta koji se mogu izrađivati.

Naš edukator je sudionike upoznao sa zahtjevnom obradom drva, gdje se od debla tesanjem odstranjuje višak i potom oblikuje. Na koncu se obrađuje njegova površina do željenog oblika, teksture i po želji boje.

Drvorezbarstvo je tehnika ukrašavanja drva plitkim ili dubokim rezom, koje dolazi do izražaja napose pri izradi predmeta umjetničkog obrta (škrinje, klupe, ormari i dr.).

Završetkom edukacije 15 korisnika je steklo znanje potrebno za izradu suvenira i ostalih predmeta od drva. Nastalo je 30-ak predmeta koji će biti izloženi na sajmu koji se održava u lipnju ove godine u Zagrebu u sklopu projekta „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“

Korisnici su izuzetno zadovoljni novim saznanjima te su se izjasnili kako bi htjeli češće edukacije poput ove. Edukacija je rezultirala kreativnom energijom iz koje su proizašle nove ideje. Ponosni su na svoje uratke te će nova znanja i vještine primjenjivati i dalje u kroz izradu suvenira.

Poslijednja izmjena dana Petak, 06 Ožujak 2020 12:04
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.