Zajednica Susret kroz projekt Upoznaj me, nauči me, zaposli me! okupila poslodavce i bivše ovisnike

 
Na sajmu rukotvorina održanom u petak, 17. srpnja 2020. godine, u poslovnom centru City Plaza Zagreb Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ okupila je poslodavce kako bi im predstavili rezultate dvogodišnjeg EU projekta „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“ (kodni broj: UP.02.1.1. 06.0005) kojemu je cilj povećanje zapošljivosti bivših ovisnika.

Korisnici projekta sudjelovali su u raionicama izrade životopisa, molbi za posao, mogućnostima samozapošljavanja kao i radionicama vezanim uz jačanje samopouzdanja, motivaciju, komunikacijskih i prezentacijskih vještina. Kako se moglo čuti tijekom predstavljanja, korisnici su prošli edukaciju izrade predmeta od pruća, drva i keramike, uramljivanje, uzgoja bilja u zaštićenim prostorima, a edukacija za računalnog operatera upisivat će im se u radnu knjižicu. Cilj navedenih aktivnosti bio je povećati razinu znanja, vještina i komeptencija korisnika kako bi im se olakšao pristup tržisštu rada, smanjila socijlana isključenost te povećala zapošjivost. Projektom je planirana pomoć pri zapošljavanju 30 korisnika, a nakon dvije godine 12 ih je uspješno zaposleno upravo zahvaljujući ovom projektu. Stekli su kvalifikacije koje će ih na tržištu rada učiniti konkurentnijima i uglavnom su zaposleni kao pomoćno osoblje u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima, na održavanju željeznica, u vlastitom obrtu za varenje, te preko javnih radova.

3ffcda0b-d12e-419d-8ed7-f9bd31dd3d48.jpg

Među okupljenim poslodavcima neki su izrazili želju za otkupom eko proizvoda nastalih u plasteniku terapijske zajednice u Cisti Velikoj. Kako se moglo čuti tijekom prezentacije, nekim korisnicima talentiranijima u izradi košara od pruća u rujnu se otvara mogućnost zapošljavanja u obrtu košaraštva.
Sajam rukotvorina završni je dio dvogodišnjeg EU projekta koji provodi Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, a organiziran je s ciljem povezivanja poslodavaca i bivših ovisnika kao buduće radne snage.
 
9a7b1fc8-907a-4a42-894b-dfb33b074ec9.jpg
 
Prema riječima poslodavaca, svatko zaslužuje drugu priliku pa tako i izliječeni ovisnici koji su vlastitim svjedočanstvom i s ovog sajma poručili da su spremni promijeniti stare navike i postati korisni novi članovi društva.
Stoga je i svrha projekt simboličnog naziva „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“
senzibiliziranje javnosti, posebice poslodavaca za ovu ranjivu i marginaliziranu skupinu društva.
Projekt vrijedan 1.499.276,68 kuna se provodio protekle dvije godine u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Brodsko-posavskoj županiji.
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Srpanj 2020 12:47
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.