Logo
Ispiši ovu stranicu
Predavanje o ovisnostima o tehnologiji u OŠ Cvjetno  naselje
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 452 puta

Predavanje o ovisnostima o tehnologiji u OŠ Cvjetno naselje

U sklopu kampanje Humanitarne organizacije Zajednica Susret pod nazivom „Neću biti ROBoT“ u utorak su u prostorijama  OŠ Cvjetno naselje stručno predavanje na temu ovisnosti o tehnologiji modernog vremena održali prof.dr.sc.Zoran Zoričić i  mr. Luka Maršić,obojica vrsni stručnjaci iz zagrebačke Vinogradske bolnice te Alma Rovis Brandić,savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Tema predavanjem zainteresirala je  50-tak okupljenih socijalnih pedagoga i roditelja. Brojna su pitanja koja ih muče: Kako prepoznati ovisnost o internetu? Kolika je dopuštena dnevna doza interneta? Vode li agresivne online igrice do suicida? Može li se razviti ovisnost o televiziji?

Zajednička je poruka stručnjaka upućenih s ovog skupa: „Nemojte djecu plašiti tehnologijom, ali postavite jasne granice i kontrolirajte njihovo korištenje internetskih sadržaja i ograničite vrijeme provedeno u virtualnom svijetu“!

OŠ Cvjetno naselje aktivno se uključila u ovu kampanju kojoj je cilj osvijestiti pretjerano korištenje interneta, mobitela, tehnologije… Kampanja je započela u svibnju i traje do kraja godine.

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 Studeni 2018 23:24
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr