• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 183 puta

Počinje projekt „Benjamin“

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ počinje provoditi projekt „Benjamin“ -  program univerzalne i selektivne prevencije ovisnosti o računalu namijenjen učenicima petih razreda osnovnih škola te korisnicima Centra za pružanje usluga u Zajednici Zagreb - Dugave.

 Cilj projekta je prevencija ovisnosti o računalima i Internetu među mladima koji će biti uključeni u projekt.

Aktivnostima projekta nastojat će se postići i specifični ciljevi poput usvajanja komunikacijskih vještina,  razvijanje socijalnih vještina, razvijanje vještina odupiranja vršnjačkom pritisku, usvajanje vještina samoprocjene i pozitivnog vrednovanja sebe i drugih, samopredstavljanja i javnog nastupa i slično…Jedan od ključnih ciljeva projekta je usvajanje znanja o korisnim načinima korištenja računala i tehnologije kako bi mladi naučili da društvene mreže i igrice nisu jedini načini korištenja pametnih uređaja. U tom kontekstu provest će se i aktivnosti usvajanje vještina medijske pismenosti za prepoznavanje pravih od lažnih vijesti i informacija koje se mogu naći na Internetu, kao i učenje alternativnih načina provođenja slobodnog vremena kako bi se mlade malo udaljilo od sučelja, a približilo socijalnoj okolini i kreativnom radu. Aktivnosti će se provoditi u Gradu Zagrebu.

Projekt financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partner u.projektu je u Centar za pružanje usluga u Zajednici Zagreb - Dugave.

Vrijeme trajanja projekta je od 01.09.2018. od 01.09.2019.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 21 Studeni 2019 13:10
(1 Glasaj)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.