• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 175 puta

Stručna tematska rasprava iz područja suzbijanja zlouporabe droga

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Osijeku je 14. i 15. listopada održava Stručna tematska rasprava iz područja suzbijanja zlouporabe droga. Skup je otvoren prikazom aktualnih trendova zlouporabe droga koje je prezentirao pomoćnik ravnatelja HZJZ-a za suzbijanje zlouporabe droga g. Željko Petković.


Sadržajni koncept edukacije obuhvatio je četiri plenarna predavanja koja su bila uvod u tematske panele. U okviru prvog panela uvodno je predavanje održala Snježana Oset, sutkinja Visokog prekršajnog suda, a panelisti su dali osvrt na prekršaje vezane uz zlouporabu droga i probleme uočene u praksi u primjeni Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Drugi je panel održao sudac Vrhovnog suda g. Dražen Tripalo, a sudionici su razgovarali o kaznenom djelu zlouporabe droga u novoj sudskoj praksi. Prvi je dan edukacije zaključen izlaganjem dr. Romana Latinovića _ "Tvari zabranjene u sportu i aktivnosti Službe za antidoping HZJZ-a".


Drugog dana edukacije održane su dvije panel rasprave - "Pojava novih psihoaktivnih tvari" (uvodna predavanja održale su Sanja Mikulić i Smilja Bagarić iz Službe za suzbijanje zlouporabe droga u HZJZ) te panel "Mediji i droga" za koje je predavanje održala predsjednica Humanitarne organizacije "Zajednica Susret", Miroslava Rožanković. Panel rasprava održana je uz sudjelovanje novinara, glasnogovornika te predstavnika Vijeća za elektroničke medije, policije, sudstva, državnog odvjetništva, zdravstva.

Iz medija:

Glas Slavonije; Trendovi u suzbijanju zlouporabe droga

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 21 Studeni 2019 13:09
(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.