• Vijesti
 • Objavljeno
 • Pročitano 146 puta

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ partner u ESF projektu!

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, osim što je započela s provedbom svog projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda kao partner sudjeluje u  ESF projektu Doma za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET!

POTPIS_MALI-min.png

Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET od 15. travnja 2020. godine započeo je s provedbom projekta Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (kodni broj:UP.02.2.2.06.0223 ). Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva ,,Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- Faza I”, broj poziva: UP.02.2.2.06. Trajanje projekta je 24 mjeseca, od 15. travnja 2020. do 15. travnja 2022. godine.

Projekt je primarno usmjeren na žene s problemom ovisnosti, uključujući trudnice i majke. S ciljem sveobuhvatnog pristupa u pružanju pomoći i rješavanju problema s kojima se susreću, aktivnosti su usmjerene i na njihovu obitelj te socijalnu sredinu, ali i na stručnjake koji s njima rade.

Kroz projekt će se razviti nove, po mjeri rađene  socijalne usluge za žene, trudnice i majke ovisnice, njihove obitelji i lokalnu zajednicu i povećati kvaliteta postojećih usluga. Model individualnog pristupa, odnosno po mjeri rađenih socijalnih usluga, predstavlja inovaciju i omogućava ženama, trudnicama i majkama s problemom ovisnosti sustavnu i kontinuiranu podršku tijekom cijelog procesa – od njihove identifikacije kroz suradnju prijavitelja s mrežom organizacija koje se bave ovom ciljanom skupinom (liječnici, CZSS, terapijske zajednice, savjetovališta za ovisnike, udruge), preko poticanja na uključenje u tretman, kontinuiranu psiho-socijalnu podršku, razvoj socijalnih kompetencija, do održavanja i izgradnje odnosa s članovima obitelji (posebno djecom), kao i usluga u lokalnoj zajednici. Osobito je važno naglasiti da je sve navedeno prilagođeno potrebama i životnim prilikama svake pojedine osobe.

Ciljevi projekta su:

 • Povećati uključenost u društvo žena, trudnica i majki ovisnica širenjem i unapređenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici.
 • Ojačati kapacitete stručnjaka koji pružaju usluge ženama, trudnicama i majkama ovisnicama.
 • Omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života članova obitelji žena, trudnica i majki ovisnica.

Očekivani rezultati su:

 • 15 žena, trudnica i majki ovisnica će biti uključeno u projektne aktivnosti.
 • 20 članova obitelji/udomiteljskih obitelji će biti uključeno u projektne aktivnosti.
 • Provedena edukacija za 15 stručnih radnika prijavitelja i partnera. Izdano 15 potvrda o sudjelovanju i osposobljenosti.
 • Provedeno studijsko putovanje.
 • Provedena edukacija za 40 stručnih radnika iz drugih organizacija koje se bave ženama i majkama ovisnicama (liječnici, medicinske sestre, socijalni radnici itd.).
 • Provedeno 10 javnih kampanji za podizanje svijesti javnosti.

Ako imate pitanja vezana uz projekt, slobodno se javite voditeljici projekta, Dini Drozdek, mag.soc.pedagogije na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  .

Poslijednja izmjena dana Petak, 08 Svibanj 2020 15:50
(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.