• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 94 puta

Kreativna radionica šivanja maski

Još jedna u nizu „Družionica“ – aktivnosti u sklopu Programa „Novi početak“ održana je u srijedu, 21. listopada u Savjetovalištu u Zagrebu. Ovog puta smo za naše korisnike organizirali kreativnu radionicu izrade trenutno svima nam nužnih tekstilnih zaštitnih maski za lice.

Radionicu je vodila gđa Ana Šlogar, odgajateljica u dječjem vrtiću i aktivna volonterka Zajednice Susret koja je, za vrijeme „lockdowna“ otkrila svoju strast i opuštanje pronašla u druženju sa šivaćom mašinom! Iako je zbog epidemioloških razloga radionici mogao prisustvovati ograničen broj korisnika, svaki od njih je, po prvi put, sjeo za šivaću mašinu na opće zadovoljstvo i osjetnu motiviranost. Uz jasne upute naše voditeljice uspješno su svi sašili svoj primjerak „korona“ maske iz odabranog materijala te su s ove radionice otišli zadovoljni i obogaćeni novim iskustvom.

Dojmovi naših korisnika koji su prisustvovali radionici izrazito su pozitivni uz izraženu želju da se opet okupimo s istom temom. „Družionice“ kao aktivnosti slobodnog vremena, u sklopu programa Novi početak, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, uključuju kreativne radionice, izlete u prirodu, odlaske u kino/kazalište/muzej i sl. Na ovaj način nastojimo pomoći našim korisnicima u organiziranju slobodnog vremena kako bi ga što kvalitetnije proveli. S obzirom na povratne informacije korisnika, ali i odaziv, možemo reći da je ovo jedna od najposjećenijih dosad provedenih aktivnosti Novog početka.


S veseljem pripremamo sljedeću radionicu!

(1 Glasaj)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.