• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 23 puta

Međunarodni dan djeteta

Povodom Međunarodnog dana djeteta smatramo bitnim naglasiti kako Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ nastavlja s provođenje projekta „Neću biti ROBoT!“ koja za cilj ima prevenciju elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima što je uostalom jedan od ciljeva obilježavanja Međunarodnog dana djeteta.


Kroz projektne aktivnosti, stručni suradnici, roditelji i djeca biti će i dalje informirani i upoznati sa rizičnim faktorima koji utječu na pojavnost elektroničkog nasilja, ali i o zaštitnim faktorima kojima se navedeni fenomeni mogu prevenirati.
Roditelje će se također nastaviti upoznavati s temom i načinima kako oni mogu doprinijeti smanjenu elektroničkog nasilja, ali i zaštititi djecu od prekomjernog korištenja tehnologije.
Učenici će se jačati kroz razvijanje komunikacijskih i životnih vještina te će se dublje uputiti u problematiku kroz pripremu debate kojom će svojim kolegama predstaviti i pozitivne i negativne strane društvenih mreža.
Teza ovogodišnje debate je „Nasilje na društvenim mrežama utječe na školski uspjeh“ te ćemo kroz obrađivanje ove teze i pripremu učenika za debatiranje ostvariti i ono što je u fokusu samog projekta, a to je prevencija elektroničkog nasilja.

Poslijednja izmjena dana Petak, 20 Studeni 2020 13:45
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.