• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 295 puta

Druga godina provedbe preventivnog programa „Benjamin“

Druga godina provedbe našeg preventivnog programa „Benjamin“ nastavljena je u siječnju i veljači nizom sastanaka s predstavnicima CZSS Zagreb kao našim suradnicima na projektu, individualnim i obiteljskim savjetodavnim razgovorima te provedbom radionica s našim korisnicima u dobi od 14-23 godine.

Redovito se održavaju posjeti i sastanci u podružnicama CZSS Grada Zagreba u kojem se stručne suradnike informira o provedbi i aktivnostima iz programa „Benjamin“ te o kategorijama korisnika koje nam mogu upućivati na savjetodavni rad te testiranje na razne droge.

U suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije organizirali smo i ove godine provedbu preventivnih radionica za njihove korisnike, što nas posebno veseli u provedbi ovog projekta.

U kući ''Emaus'' Caritasa Zagrebačke nadbiskupije (za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi) 23.02.2021. održana je prva radionica strukturiranog provođenja slobodnog vremena za korisnike od 14-16 godina. Kroz različite križaljke, radilo se na koncentraciji te poticanju natjecateljskog duha među korisnicima, uz dijeljenje simboličnih nagrada za pobjednike.

U kući za mlade ''Da život imaju'' 25.02.2021. održana je prva radionica životnih vještina na temu Empatija, na kojoj je sudjelovalo 11 korisnika Kuće u dobi od 18-23 godina.

Program „Benjamin“ odnosi se na prevenciju svih vrsta ovisnosti kod djece i mladih, financiran je od strane Ministarstva zdravstva, a CZSS Zagreb te Caritas Zagrebačke nadbiskupije suradnici su na ovom programu.

Zahvaljujemo na sudjelovanju i veselimo se nastavku suradnje!

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Srpanj 2021 14:54
(1 Glasaj)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.