• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 201 puta

Projekt “Nisi sam”

Humanitarna organizacija “Zajednica Susret” u partnerstvu s Domom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET provodit će do kraja 2021. godine projekt “Nisi sam” koji je usmjeren na prevenciju i suzbijanje bolesti ovisnosti. Projekt je  odobren na javnom natječaju za projekte udruga iz područja socijalne skrbi, zdravstvene zaštite  i demografije u okviru raspoloživih sredstava Grada Splita za 2021. godinu. 

S obzirom na specifičnost korisničke skupine, aktivnosti projekta su usmjerene prema područjima koja su se dosadašnjim radom udruge i partnera pokazala najtraženijim uslugama Savjetovališta.

Očekujemo da će se u projekt uključiti minimalno 35 korisnika s područja grada Splita i 15 stručnih suradnika. Kroz individualne razgovore pružit ćemo pomoć i podršku svim korisnicima u prevenciji i suzbijanju ovisnosti, ojačati ih za bolje i uspješnije rješavanje problema s kojima se suočavaju  bilo da su ti problemi vezani uz vlastitu ovisnost ili ovisnost člana obitelji. Kroz obiteljske razgovore nastojat ćemo poboljšati obiteljsku koheziju. Korisnike ćemo informirati i educirati o njihovim pravima i mogućnostima na tržištu rada, u području obrazovanja i u drugim područjima, te ćemo im pružiti pomoć prilikom ostvarivanja prava i korištenja drugih potencijala u lokalnoj zajednici. Kroz projekt očekujemo i suradnju s 15 stručnih suradnika koji se bave problematikom ovisnosti, kao i onima koji mogu pomoći našim korisnicima pri ostvarivanju njihovih prava i mogućnosti, a osobito stručnim osobama u centrima za socijalnu skrb, zavodima za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti, probacijskim uredima, zavodom za zapošljavanje i dr.

Uočili smo da članovi obitelji naših korisnika ne znaju puno činjenica vezanih uz ovisnost, bez obzira koliko dugo su njihovi najbliži u problemu, te ćemo tijekom trajanja projekta održavati grupe roditelja i drugih članova obitelji na kojima će se održati i radionice na temu različitih vrsta ovisnosti i roditeljstva  kroz koje će dobiti više informacija  i znanja o problemu ovisnosti, metodama prevencije, znakovima prepoznavanja, kao i o tretmanu bolesti, ali i o vještinama i izazovima roditeljstva. Također očekujemo da ćemo minimalno 10 korisnika s područja grada Splita tijekom projekta pripremiti i uputiti na tretman u terapijsku zajednicu.

Objavama u medijima, kao i na mrežnim i Facebook stranicama nastojat ćemo senzibilizirati širu javnost za problem ovisnosti, izvještavati ih o novim (stručnim) saznanjima iz područja ovisnosti te pružati informacije o provedbi samog projekta.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 12:58
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.