• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 106 puta

"Benjamin" u rujnu 2021.

Program "Benjamin" kroz rujan 2021. godine

U rujnu smo nastavili s provođenjem individualnih i obiteljskih savjetovanja, kako mladih, tako i njihovih roditelja, te provođenjem kreativnih radionica i radionica životnih vještina. Proveli smo  preventivne radionice u Osnovnoj školi Trnjanska s učenicima sedmih razreda,  a u listopadu nastavljamo s radionicama u istoj školi i s učenicima osmih razreda.

U Osnovnoj školi Trnjanska ćemo provesti set od četiri radionice sa sedmim i osmim razredima kao prevenciju eksperimentiranja i konzumacije sredstava ovisnosti.

Ciljevi prve edukativne radionice održane pod nazivom „Što je ovisnost i koje su njezine posljedice?“ usmjereni su na upoznavanje sudionika i voditelja, uspostavu pravila ponašanja i načina rada u grupi, utvrđivanje početnog znanja i stavova o ovisnostima, razvijanje kritičkog mišljenja prema sredstvima ovisnosti te poučavanje sudionika o kratkoročnim i dugoročnim posljedicama sredstava ovisnosti.

Prema iskustvu s radionice, učenici sedmih razreda uglavnom znaju nabrojati sredstva ovisnosti te su svjesni posljedica koje ona mogu izazvati, no trebalo ih je još podučiti koje su sve posljedice koje ovisnost može ostaviti na mladu osobu i zašto osobe završavaju u ovisnosti. U listopadu slijede radionice koje nose nazive: „Ja mogu!“, „Prepoznavanje i iskazivanje osjećaja i nošenje s negativnim emocijama“ te „Rješavanje problema i sukoba“.

Sve navedene radionice dio su aktivnosti Programa „Benjamin“ koji je namijenjen mladima od 14 do 23 godine s problemima ovisnosti ili onima koji su u riziku za razvoj problema ovisnosti, onima koji imaju i nekih drugih problema o kojima žele razgovarati, kao i roditeljima čija djeca imaju problem.

U sklopu programa provodimo individualna savjetovanja djece i mladih, kreativne radionice, strukturirano provođenje slobodnog vremena, obiteljska savjetovanja te radionice životnih i roditeljskih vještina. Cilj programa je prevencija ovisnosti o drogama i rizičnih ponašanja, a provodi se uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva.

Nastavljamo s planiranim aktivnostima do kraja ove godine, kada nam završava druga godina provedbe programa.

Nastavljamo s planiranim aktivnostima do kraja ove godine, kad nam završava druga godina provedbe programa.

(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.