• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 428 puta

"Novi početak" u rujnu 2021.

Program "Novi početak" kroz rujan 2021. godine

Nakon ljetne stanke u rujnu smo nastavili provoditi organizirane sociopedagoške i psihološke  grupe i grupe samopomoći za naše korisnike, kao i za članove njihovih obitelji. Održali smo   dvije grupe za korisnike te tri grupe za članove obitelji.

U rujnu smo također održali aktivnost „Velike vijesti“ koja je namijenjena podizanju kulture življenja korisnika na kojoj uvijek rado sudjeluju. Osvrnuli smo se na  važnost datuma 10. rujna kada se obilježava Svjetski dan prevencije samoubojstava. Treba svakodnevno raditi na podizanju svijesti o ovom ozbiljnom problemu jer se prema istraživanju Svjetske zdravstvene organizacije procjenjuje kako u svijetu svakih 40 sekundi netko počini samoubojstvo.

Da podsjetimo, „Novi početak“ je program financiran od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a namijenjen je bivšim ovisnicima te članovima njihovih obitelji.

Cilj programa je poboljšanje provedbe projekta resocijalizacije, smanjenje stigmatizacije te što uspješnija reintegracija u društvenu zajednicu i obitelj.

U listopadu nastavljamo s planiranim aktivnostima programa.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 11 Studeni 2021 12:04
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.