Tribina o ovisnosti u GAP-u
Tribina o ovisnosti u GAP-u
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 346 puta

Tribina o ovisnosti u GAP-u

Zagreb, 20. studeni 2014. – U organizaciji udruga „Zajednica Susret“, Zajedno idemo dalje i Stijena, a u povodu mjeseca borbe protiv ovisnosti, u četvrtak je u prostorijama GAP-a održana tribina na temu „Gdje počinje i završava ovisnost“. O ovom problemu govorili su stručnjaci iz sustava socijalne skrbi, zdravstva, Vladinog ureda za droge, zatvorskog sustava i nevladinog sektora.

Iako su mišljenja oko toga gdje počinje tretman i što jest tretman ovisnosti donekle podijeljena, na kraju je zaključeno: tretman obuhvaća sve faze, to je proces niza aktivnosti - od apstinencije, rehabilitacije i resocijalizacije do oporavka i puta u slobodu. Kako se moglo čuti i na ovom skupu, stručnjaci koji rade s ovisnicima slažu se s ocjenom da supstitucijska terapija nije dobra, a put koji vodi do oporavka i povratka normalnom životu jest „micanje sa supstitucijske terapije što prije“.

Trbina u GAP-u

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 20:47
(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.