„Zajednica Susret“ obilježava mjesec borbe protiv ovisnosti
Zajednica Susret
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 973 puta

„Zajednica Susret“ obilježava mjesec borbe protiv ovisnosti

Zagreb, 17. studeni 2014. - U mjesecu borbe protiv ovisnosti koji se tradicionalno obilježava od 15. studenog do 15. prosinca svake godine, Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ će sudjelovati na promocijama, tribinama i predavanjima kojima je glavna tema ovisnost.

 

U ponedjeljak, 17. studenog ove godine u prostorijama KIC-a je promoviran dokumentarni film „Put u novi život“ koji govori o projektu resocijalizacije bivših ovisnika. Akteri filma su i korisnici programa „Zajednice Susret“, a dio njihovih ispovijesti snimljen je u prostorijama zagrebačkog Savjetovališta „Zajednice Susret“. Kroz životnu priču i iskustvo bivše ovisnice, film govori o mogućnostima i preprekama s kojima se susreće ovisnik koji se nakon završenog tretmana u zdravstvenoj, socijalnoj ili zatvorskoj ustanovi želi vratiti u normalan život.

U četvrtak, 20. studenog sudjelovat ćemo na tribini „Gdje počinje i završava tretman“ koja počinje u 15,00 sati u prostorima GAP-a u ulici Florijana Andrašeca 14. Tribinu organiziraju Udruga „Zajedno idemo dalje“, Kršćanski centar za pomoć i rehabilitaciju ovisnika i obitelji, Udruga „Stijena“ i H.O. „Zajednica Susret“. Cilj nam je progovoriti o iskustvima i kroz primjere dobre prakse pokazati kako i za ovisnost ima „lijeka“. Također ćemo prezentirati aktivnosti i pozitivna iskustva udruga Grada Zagreba koje se bave područjem ovisnosti.

Predavanje na temu „Uloga  roditelja u tretmanu ovisnosti“ održati će dr. Zrinka Čavar 3. prosinca ove godine u prostorijama Savjetovališta H. O. „Zajednica Susret (II Cvjetno naselje 17a) s početkom u 19,00 sati.

Slijedećeg dana, 4. prosinca u gradskoj knjižnici Marko Marulić u Splitu poznata novinarka Višnja Biti predstaviti će svoju knjigu „Samo još jedanput“. Jedno poglavlje posvetila je korisnicima koji su završili program „Zajednice Susret“ te se očekuje da će netko od njih i uživo posvjedočiti kako se u terapijskoj zajednici izvukao iz pakla droge.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 20:46
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.