Zajednica Susret

Zajednica Susret

email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zajednica Susret u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska"

Hvala emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" što su nas ugostili i dali nam vremena za razgovor o našem radu i upravo završenom projektu "Prevencija institucionalizacije osoba u riziku", putem kojeg je obnovljeno naše savjetovalište u Cvjetnom naselju.

Dio emisije u kojoj smo gostovali možete pogledati na linku: 

https://www.prevencijainstitucionalizacije-susret.org/post/zajednica-susret-na-dobro-jutro-hrvatska

Zajednica Susret na edukaciji o zelenom okolišu

Edukacija je dio projekta „Prevencija institucionalizacije osoba u riziku“ KK.08.1.3.04.0051 koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu poziva KK.08.1.3.04 Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije. Cijeli članak možete pročitati na linku.

https://www.maxportal.hr/vijesti/zagreb/zajednica-susret-na-edukaciji-o-zelenom-okolisu/

Zajednica Susret uskoro u obnovljenom savjetovalištu kroz projekt vrijedan više od 4 mil. kuna

EU projekt „Prevencija institucionalizacije osoba u riziku“ financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu natječaja „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“. Cijeli članak možete pročitati na linku.

https://www.maxportal.hr/vijesti/zagreb/zajednica-susret-uskoro-u-obnovljenom-savjetovalistu-kroz-projekt-vrijedan-vise-od-4-milijuna-kuna/?fbclid=IwAR30g6zpBKcDPb6WAby7gsbQQqaL_iwCettCeaHkf79S9so8vOZWGtccoC4

Vremeplov projekata u Zajednici Susret

Dan otvorenih vrata udruga obilježili smo svojevrsnom izložbom projekata, kako aktualnih tako i onih netom završenih. Zainteresiranim posjetiteljima dali smo informacije o našoj udruzi, Udruzi roditelja, Domu za ovisnike, terapijskim zajednicama u Ivanovcu i Cisti Velikoj kao i o nacionalnim i europskim projektima koje provodimo i onima koje smo provodili.

Predstavili smo aktualni projekt Prevencija institucionalizacije osoba u riziku, te najavili nastavak rada u novoobnovljenom savjetovalištu, uz nove usluge poput neurofeedbacka treninga.

Projekt vrijedan 4.241.922,80 kuna kojim se obnavlja savjetovalište u kojem Zajednica Susret već 22 godinu pruža socijalne usluge savjetovanja i psihosocijalne pomoći osobama s problemom ovisnosti o alkoholu, kocki, drogama te drugim oblicima ovisnosti, kao i članovima njihovih obitelji bit će završen do sredine srpnja ove godine.

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, s obzirom na tri desetljeća iskustva u radu s ovisnicima, ovim će projektom značajno doprinijeti procesu deinstitucionalizacije. Kroz temeljitu rekonstrukciju savjetovališta osigurat će se uključivanje većeg broja korisnika koji će koristiti socijalne usluge psihosocijalne podrške, savjetovanja i pomaganja izvan institucija, te tako prevenirati institucionalizacija ovisnika. Zajednica Susret će time značajno doprinijeti smanjenju recidiva liječenih ovisnika i preventivno djelovati na osobe koje su u riziku od ovisnosti. Projektom će se dodatno ojačati mreža izvaninstitucijskih usluga i podrške u zajednici što je značajan doprinos socijalnom uključivanju ovisnika kao ranjive i marginalizirane skupine društva.

Projekt bi na godišnjoj razini trebao obuhvatiti 30 korisnika s područja Grada Zagreba, te županija koje gravitiraju Gradu Zagrebu.

Partner u projektu je Centar za socijalnu skrb Zagreb.

Savjetovalište Zajednice Susret više od dva desetljeća djeluje u objektu koji je u vlasništvu Grada Zagreba koji će također od provedbe projekta ima višestruku korist. Osim što će se obnoviti gradska imovina novcem iz europskih fondova, osigurat će se nastavak pružanja socijalnih usluga za ovisnike kao jednu od najranjivijih skupina u Gradu Zagrebu.

Kroz Savjetovalište Zajednice Susret u Zagrebu tijekom 2021. godine prošlo je 488 korisnika, ovisnika i članova njihovih obitelji te je održan 1761 savjetodavni, individualni, obiteljski ili stručni razgovor. Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ trenutno provodi 7 projekata: 2 nacionalna, 4 EU te 1 međunarodni projekt.

Ove godine kao neprofitna, nevladina udruga obilježavamo 30 godina rada usmjerenog prevenciji ovisnosti, pružanju psihosocijalne pomoći ovisnicima i članovima njihovih obitelji te pružanju podrške osobama u fazi resocijalizacije.

EU projekt „Prevencija institucionalizacije osoba u riziku“ financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj .

Hvala svima na odazivu i sudjelovanju u našem Danu otvorenih vrata!

Pretplati se na ovaj RSS feed

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.