Ovisnost je bolest pojedinca, ali njezine posljedice zahvaćaju cijelu obitelj. Stoga je za uspješno obuhvaćanje ovisnika u sustav skrbi i liječenja, vrlo je važna potpora i stav obitelji. S druge strane obitelj nema sustavnu pomoć i potporu u naporima da zbrine člana – ovisnika. Njezina agonija u naporima da privoli svog člana na liječenje traje predugo te ima teških posljedica po psiho-fizičko zdravlje, ekonomski i socijalni status svih njenih članova te posredno i na cijelu zajednicu.

U svom radu želimo što ranije uključiti obitelj u sustav tretmana ovisnosti  te samim tim posredno dovesti i ovisnika što prije do odluke o neophodnosti tretmana. Nudeći roditelju informaciju, potporu, neposredno iskustvo drugog roditelja koji je isti mukotrpni put i sam prošao, možemo ojačati obitelj u borbi protiv ovisnosti njenog člana i pomoći joj da izađe iz čahure samoće, straha, lutanja i zabluda. Pratimo roditelja u svim fazama bolesti i oporavka njihova člana kroz  motivaciju za tretman , sam tretman  i povratak u sredinu nakon završenog tretmana (resocijalizacija).

Obitelji se nude:

  • informacije i edukacija o mogućnostima tretmana
  • pomoć oko zbrinjavanja člana ovisnika,psihosocijalna podrška u grupnom  i individualnom savjetodavnom radu za njih same, iskustvima drugih obitelji u istim ili sličnim tretmanima te ulozi obitelji u tretmanu
  • profesionalna pomoć u smislu upućivanja na odgovarajuće institucije,udruge i eventualne tretmane potrebne da se zaštiti psihičko i fizičko zdravlje obitelji.

AlenDuka dizajn >