Neurofeedback je terapijski pristup koji se temelji na praćenju električne aktivnosti mozga, te pružanju povratnih informacija. Ovom metodom moguće je naučiti mozak da funkcionira efikasnije, što može rezultirati smanjenjem ili potpunim nestankom simptoma poremećaja kao što su ADHD, depresija, nesanica, tjeskoba, stres, loša koncentracija, poteškoće u učenju te glavobolje i migrene.

Mozak generira različite tipove moždanih valova koji mogu biti snimljeni pomoću EEG-a. Neurofeedback koristi tehnologiju za analizu i pretvaranje moždanih aktivnosti u korisne informacije o funkcioniranju mozga. Sam postupak Neurofeedbacka je jednostavan, bezbolan i neinvazivan.

Neurofeedback kao novu socijalnu uslugu u Zajednici Susret u provodimo kroz 30-minutni trening. Važno je redovito sudjelovati na treningu, preporučuje se minimalno 2 puta tjedno tijekom 10 tjedana.

Usluga NFB tretmana dio je naših aktivnosti iz Programa “Promijeni smjer” koji provodimo u partnerstvu s Domom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET.

Financijsku potporu programu osigurava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a usmjeren je na djecu i mlađe punoljetne osobe koji imaju neki oblik poremećaja u ponašanju i članovima njihovih obitelji.

AlenDuka dizajn >