Pozivamo Vas na stručni skup na temu „Primjena Bio/Neurofeedback metode u prevenciji problema u ponašanju, primjeri iz prakse“ u sklopu Dana otvorenih vrata Udruga 2024. godine, koji će se održati 7. lipnja 2024. godine s početkom u 12 sati. Stručni skup održat će se hibridno – online preko ZOOM platforme te s mogućnošću dolaska u prostorije Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“ na adresi II Cvjetno naselje 17a, Zagreb.

Neurofeedback metoda je terapijska metoda bazirana na praćenju električne aktivnosti mozga (EEG-a) i davanju povratne informacije. Neki poremećaji povezani su sa specifičnim obrascima moždane aktivnosti. Pomoću ove metode moguće je trajno promijeniti „loše“ obrasce i jednostavno naučiti mozak da funkcionira bolje te time smanjiti ili u potpunosti ukloniti simptome poremećaja kao što su:

  • poremećaji pažnje/hiperaktivni poremećaj (ADHD)
  • poremećaja raspoloženja (depresije)
  • poremećaja spavanja (nesanice, teškog usnivanja, čestog buđenja)
  • tjeskobe i različitih strahova
  • stresa i otklanjanja posljedica stresa
  • loše koncentracije
  • poteškoća u učenju
  • glavobolja i migrena.

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ koja djeluje preko tri desetljeća na području prevencije, tretmana i resocijalizacije osoba s problemom ovisnosti i mladih u riziku, od studenog 2023. godine uvela je novu socijalnu uslugu metode Neurofeedbacka u svakodnevni rad.  Ovim stručnim skupom željeli bismo Vam približiti saznanja i iskustva koja smo stekli tijekom dosadašnjeg pružanja usluge, predstaviti Vam iskustva korisnika te saznanja vanjskih stručnih suradnika koji se specijalizirano bave ovom metodom.

DNEVNI RED

12.00-12.10 – Početak stručnog skupa i pozdravne riječi predsjednice Udruge

12.10.-13.30 – Što je Neurofeedback, gdje se i za što koristi te koja mu je uloga u radu s djecom i mladima – Ana Vodanović Kosić, prof.psiholog

13.30 – 14.15 Iskustvo Neurofeedbacka u Humanitarnoj organizaciji „Zajednica Susret“ – Dora Kožul, mag.paed.soc

14.15.-14.45 Iskustvo roditelja

14.45-15.00 Iskustvo korisnika usluge

15.00-15.30 Pitanja, diskusija i zatvaranje stručnog skupa

Moderator: Miroslava Rožanković, dipl. politolog, predsjednica Udruge

Molimo Vas da za prijavu ispunite obrazac na linku: https://forms.gle/tRf1wTUBGjxgYPobA najkasnije do 3. lipnja 2024. (do 12.00 sati).

Stručni skup prijavljen je Hrvatskoj komori socijalnih pedagoga, Hrvatskoj psihološkoj komori te Hrvatskoj komori socijalnih radnika.

AlenDuka dizajn >