U savjetovalištu u Splitu održali smo u utorak, 27.veljače 2024. g. edukaciju na temu “Napredne metode i intervencija: Stručni seminar o prevenciji krvlju i spolno prenosivih bolesti te smanjenju rizika od prekomjerne doze” koju vodi dr. med. spec. epidemiolog Magda Pletikosa Pavić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Edukacija je namijenjena djelatnicima Zajednice Susret u sklopu Programa „PULS NADE – podrška ovisnicima u prevenciji krvlju i seksualno prenosivih bolesti” koji financira Ministarstvo zdravstvo. Nositelj projekta je Humanitarna organizacija “Zajednica Susret”, a partneri u projektu su Dom za ovisnike Zajednica Susret i Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Cilj edukacije je da se naši djelatnici dodatno educiraju o tom vidu bolesti, potrebnim intervencijama i sprečavanju prekomjerne doze, a sve s ciljem smanjenja štete.

Programom želimo postići smanjenje i zadržavanje niske prevalencije krvlju i spolno prenosivih bolesti među ovisnicima unutar Zajednice Susret, povećati  svijest o rizicima i načinima smanjenja infekcija, promicati korištenje sterilnih igala i sigurnih spolnih odnosa,  pružiti podršku korisnicima u stvaranju i održavanju zdravih stilova ponašanja te ih osnažiti za donošenje kvalitetnijih odluka o vlastitom zdravlju.

Zahvaljujemo HEPATOSU koji je fibroscan uređajem

odradio preglede naših djelatnika kao i testiranja na hepatitis.

AlenDuka dizajn >