U ožujku ove godine s programom „Promijeni smjer“ upoznali smo korisnike gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu.

Održali smo 11.03.2024. radionicu na temu “Vještine izražavanja i argumentiranja i načini sukoba te kako ih rješavati” u prvom razredu gimnazije. Radionica je dio aktivnosti iz programa „Promijeni smjer“ koji je smo prijavili na poziv „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Usmjeren je na djecu i mlađe punoljetne osobe koji imaju neki oblik poremećaja u ponašanju i članovima njihovih obitelji.

Roditeljima učenika prvih razreda gimnazije Lucijana Vranjanina predstavili smo program i 27.03.2024. g.

Provodimo ga u partnerstvu s Domom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET.

Ovim programom doprinosimo smanjenju institucionalizacije kroz psihosocijalnu podršku, individualne i grupne razgovore, te uslugu tretmana Bio/ neurofeedback uređajem i pružanjem usluge stručne podrške i supervizije.

Provodimo aktivnosti kojima ćemo savjetovati i motivirati roditelje na pojačanu brigu i nadzor djece, te povećati razinu stručnog rada s djecom i mladima s poremećajima u ponašanju.

Poseban naglasak ovog programa je u dostupnosti usluge tretmana BIO/Neurofeedback uređajem koji smo uveli kao novu uslugu. NFB tretman u Zajednici Susret je usluga koja je zahvaljujući ovom projektu besplatna i dostupnija nego u sustavu.

AlenDuka dizajn >