U sklopu projekta „Promijeni smjer“ održali smo u srijedu, 25. listopada 2023.g. radionicu na temu „Usvajanje vještina komunikacije“ (Aktivno slušanje i „ja poruke“) s korisnicima Centra Dugave koji nam je suradnik u projektu.

Za dobru komunikaciju je, osim onoga što govorimo, važan i način na koji govorimo. Dobra komunikacija znači da nema verbalne agresije (napadanja, vrijeđanja, psovanja), a najbolji način da se to postigne je komunikacija pomoću „ja-poruka“.

One govore o nama, našim osjećajima, stavovima i razmišljanjima. Ukoliko sadrže neku kritiku, ona se odnosi na ponašanje druge osobe, a ne na samu osobu. Takva komunikacija često vodi do pozitivnih ishoda i povećava vjerojatnost da sugovornik zaista čuje naše poruke.

Znamo da je svakodnevna komunikacija vrlo dinamična i da se ne možemo uvijek koncentrirati na to kako šaljemo poruke. Međutim, već i samo prepoznavanje loše komunikacije može dovesti do njenog postupnog poboljšanja.

Radionica je održana na zadovoljstvo naših korisnika i vjerujemo da će usvojiti bolje načine komuniciranja kroz koji ih vodimo. Veselimo se novom susretu!

Program „Promijeni smjer“ prijavili smo na poziv „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Prijavitelj je Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ u partnerstvu s Domom za ovisnike Zajednica Susret, a usmjeren je na djecu i mlađe punoljetne osobe koji imaju neki oblik poremećaja u ponašanju i članovima njihovih obitelji.

AlenDuka dizajn >